طراحی استاندارد

gold-standard
ویژگی های یک قالب خوب و طراحی استاندارد رو هر طراحی طبیعتا باید در نظر بگیره، در این مقاله ویژگی های یک قالب خوب و استاندارد رو با هم بررسی خواهیم کرد که امیدواریم بتونیم به شما عزیزان در طراحی قالب های خود کمترین کمکی کرده باشیم.
قالب سایت جدا از استانداردهای روز، باید مرتبط با آن موضوع سایت باشد . رنگ و مینیمال بودن طراحی سایت مواردی است که باید به آن خیلی توجه کرد.

ترکیب رنگ سایت

هر کسی زیبایی و ترکیب رنگ سایت را به سلیقه خود می پسندد ولی ترکیب رنگ اصولی برای انتخاب سایت خود یکی از مهم ترین نکات ظاهر سایت است و پیشنهاد میکند از رنگ های رایج و مینیمال استفاده نمایید و سایت هایی هستند که کار آنها نمایش دادن بهترین ترکیب رنگ است و به کمک آنها به راحتی بهترین ترکیب را به ظاهر سایت خود ببخشید سایت ۱ سایت ۲

نوع طراحی قالب

همانطور که گفتیم ظاهر وب سایت باید با موضوع فعالیت شما هم خوانی داشته باشد، به طور مثال سایت بازی رایانه ای معمولی از عکس های بازی زیادی استفاده می شود و سایت شرکتی باید تا حدودی رسمی باشد.

بروز بودن قالب سایت

معمولا هر دو اصل یک بار ظاهر سایت برای کاربران معمولی می شود و واقعا نیاز و تغییر و تحول اساسی است و پیشنهاد می شود حتما ظاهر سایت را عوض کنید تا از یک نواختی سایت در بیاید. جدا از این ها می توانید امکانلت دیگری هم همراه با تغییر قالب سایت به سایت خود اضافه نمایید.

امکانات قالب سایت

امکانلت ظاهر سایت می تواند شامل اضافه کردن فیلد خبرنامه، یا اضافه کردن اسلاید های جدید برای سایت باشد. حتی با اضافه کردن اسلاید شو به سایت، می توانید بروز بودن سایت را نمایش دهد و با این ترفند تا حدودی بروز بودن سایت خود را به کاربران نشان می دهید.

واکنشگر بودن قالب

رسپانسیو یا واکنشگر بودن قالب یکی از نیاز های اصلی قالب سایت است که چند سالی است با وارد شدن دیوایس های جدید مثل موبایل، تبلت، و غیره، یکی نیازهای کاربران شده است و باید به این موضوع تا بسیار اهمیت دهیم. همه ی اینها کمک میکنند که یک قالب زیبا و استاندارد طراحی کنیم.
منبع: تم لاین

و اما به طور ویژه …

wordpress-logo-stacked-rgb

نکات طراحی استاندارد قالب وردپرس

امروزه رشد و تولید قالب های وردپرس خیلی زیاد هست که این خیلی عالیه! اما متاسفانه خیلی از این قالب ها بی کیفیت بوده یا دارای مشکلاتی از جمله کدنویسی غیرصحیح و غیراستاندارد٬ هماهنگ نبودن با مرورگرهای جدید  عدم پشتیبانی از امکانات جدید وردپرس، سئوی ضعیف و … هستند. ما در ادامه مقاله نکات مهمی رو که در طراحی قالب وردپرس استاندارد و خوب مهم هست رو توضیح می دهیم پس همراه ما باشید …

رعایت کردن استانداردهای HTML/CSS در کدنویسی

این مورد از روی عنوان آن کاملا واضح است٬ اکثر قالب های پخش شده در اینترنت و قالب های در حال استفاده شما استانداردهای w3c را رعایت نمیکنند٬‌ هنگام کدنویسی قالب ها باید این موارد رعایت شود تا کدنویسی شما کاملا استاندارد و بهینه باشد که در تمامی مرورگرها بدون هیچ اشکالی اجرا شود و با موتورهای جستجو دوست و رفیق باشد. کدنویسی کاملا صحیح  و استاندارد نشان دهنده کیفیت خوب و بالای کارهای  شما میباشد و موجب ایندکس شدن خوب مطالب در موتورهای جستجو می شود.
کدهای HTML5 HTML، XHTML  را شما میتوانید در وبسایت W3C بررسی کنید٬‌ این وب سایت دارای ابزارهای خوبی برای تست استاندارد بودن کدنویسی قالب شما می باشد. اگر چه با ظهور HTML5 و کاربردهای متفاوت آن، کار شما را برای  حصول کدنویسی ۱۰۰٪ صحیح کرده است.

رعایت استانداردهای برنامه نویسی کدهای وردپرس

مانند بسیاری از پروژه های متن باز دیگر، وردپرس لیستی از کدها و استانداردهای پیاده سازی و توسعه خود را دارا می باشد٬ این یک سبک کدنویسی conventional است که قالب شما برای حفظ هماهنگی میان نسخه های مختلف، بیشترین سازگاری را داشته باشد و در نگاه اول کدنویسی شما استاندارد و تمیز دیده شود.
مثلا برنامه نویسی استاندارد وردپرس به شما اجازه استفاده کدهای کوتاه شده PHP را نخواهد داد٬ برای مثال :‌
<??> <?=$var?>
و شما باید از کدهای کامل PHP  استفاده کنید٬ برای مثال :‌
<?php $var; ?>

هرگز wp_head() را فراموش نکنید

در یک قالب وردپرسی در بین تگ های <head> و  </head> کدهای مهمی قرارمیگیرد که مهم ترین تابعی که شما در بین آنها میبینید تگ wp_head() است که شاید برای تازه واردان حایز اهمیت نباشد اما نقش این تگ درمواقعی که پلاگین باید کدی را در هد قالب شما قرار دهد پررنگ تر می‌شود . بدون این تگ خیلی از پلاگین ها ممکن است به دلیل کم بودن فایل های اجرا نشوند.
عملکرد مشابه کد بالا را در فایل Footer.php میتوانید با تابع wp_footer() بیابید این تابع نیز کارایی مانند تابع بالا دارد اما با این تفاوت که کدهایی اجرایی این تابع در قسمت انتهایی سایت قرار میگیرد و اکثرا پلاگین های  محاسباتی  مانند Google analytics و بقیه از این تابع استفاده می‌کنند.

عدم استفاده از کدهای موجود در قالبهای دیگر

برخی برنامه نویسان برای صرفه جویی در وقت خود از کدهایی که در قالب های سایت های دیگر استفاده شده است استفاده میکنند اما این کار اشتباه است چون ما نسبت به نیازهای کاری خود باید کدنویسی کنیم نه از کدهای استفاده شده در قالب های دیگر بهره بگیریم.٬ در بعضی موارد استفاده از کدهای دیگر سایت ها یک افتضاح است!‌ این مورد برای فارسی سازی کردن قالب ها نیز صدق میکنید فارسی سازی کردن قالب ها باعث تولید کدهای اضافی در قالب سایت می شود که نتیجه آن بهم ریختگی و اشفتگی کد های سایت است.

مطمئن شوید که قالب با نسخه های جدید وردپرس همخوانی دارد

آیا فکر میکنید قالب شما برای انتشار عمومی آماده است؟ اگر بله، شما برای چک کردن و تست سازگاری قالب خود می‌توانید از پلاگین Theme-Check plugin استفاده کنید٬ این پلاگین قالب شما را با اخرین تنظیمات موجود بررسی و اعلام درست کار کردن یا نکردن قالب با نسخه های دیگر وردپرس را بعهده دارد.
نصب این پلاگین مانند نصب تمامی پلاگین های دیگر است و به شما کمک کرده تا قالبی کاملا استاندارد داشته باشید و کدها و تابع هایی که به اشتباه استفاده کرده اید جلوگیری کند.
منبع: وردپرس با طعم فارسی

توسط
توسط
توسط
توسط
توسط
توسط